Blanc en de dames

Hét gespreksonderwerp van deze week is de vijfentwintig jarige Julien Blanc. Deze zelfbenoemde datingcoach werkt bij een Amerikaans bedrijf en geeft nu ook wereldwijd (als hij de landen tenminste in mag) workshops en dating-adviezen. Julien Blanc ligt bovendien behoorlijk onder vuur. Hij wordt ervan beschuldigd verkrachting-achtige technieken toe te passen in zijn strategieën. Zo suggereert hij dat een ‘nee’ van een vrouw niet geaccepteerd hoeft te worden, en dat een vrouw bij haar nek grijpen en haar gezicht naar je kruis duwen een prima actie is. Gisteravond ging het gesprek bij De Wereld Draait Door ook over deze man. Schrijver Thierry Baudet en presentatrice Geraldine Kemper namen in dit gesprek tegengestelde standpunten in. Baudet geeft Julien Blanc gelijk, en Kemper kan net als ik niet geloven wat ze hoort.

Thierry Baudet argumenteerde gisteravond dat de technieken van Julien Blanc helemaal niets met geweld te maken hebben. Het niet accepteren van een afwijzing is ‘gewoon’ iets dat een man moet doen om de vrouw te laten ‘beseffen’ dat zij hem eigenlijk toch wel heel graag wil. Want het is natuurlijk te gek voor woorden een vrouw maar te geloven als zij zegt dat ze niet in je geïnteresseerd is. Ook gaf Baudet aan dat Blanc’s uitspraak over haar hoofd naar zijn kruis duwen slechts uit de context gegrepen was. De grootte van deze bron aan ‘uit de context gegrepen’ citaten is voor hem dus niet relevant.

Het sterkste argument dat Baudet had vóór de strategieën die Blanc propageert, is dat het de man zijn eigen zelfvertrouwen laat opbouwen. De onderliggende theorie van Blanc is (blijkbaar) dat vrouwen zich sneller aangetrokken voelen tot zelfverzekerde mannen, en dáárin probeert hij zijn volgelingen te ondersteunen.
Dat zou allemaal prachtig en mooi zijn, maar de website die hij heeft toegewijd aan het verkooppraatje voor zijn product suggereert toch echt iets heel anders. Hij legt uit hoe hij door enkele aangeleerde routines meisjes heeft kunnen neuken; ook al ze al een vriend hadden. Dat iemand daar trots op is, en dat iemand dat ziet als een drijfveer om zijn trucs te delen, gaat mij de pet te boven. Dat lijkt me toch het tegenovergestelde van het gedrag dat we jongemannen willen aanleren.

Blanc is enorm manipulatief en zijn tactieken zijn zo gemaakt dat zij veranderen wat er in het hoofd van de vrouw omgaat. Hij laat vrouwen dingen denken die ze op eigen houtje nooit zouden denken. Hij plant ideeën en speelt met emoties, allemaal om zijn volgelingen maar Sex-Worthy te kunnen laten zijn.
Nu zijn mijn ideeën misschien archaïsch, maar ik was in de veronderstelling dat daten een leuk, natuurlijk proces is tussen twee mensen die elkaar beter leren kennen. In Blanc’s ervaring, echter, hoort hij achter een vrouw aan te gaan als een leeuw achter een antilope. Haar ervaring van de situatie wordt volledig genegeerd, of zelfs gemanipuleerd. Ze is slechts een stuk vlees dat aan hem is te veroveren.

Miljoenen mensen zijn razend over Julien Blanc en zijn mogelijke komst naar Nederland. Men vreest voor een toename in vrouwonvriendelijk gedrag en probeert Blanc buiten het land te houden. Maar dan komt Thierry Baudet met een ijzersterk argument: “Maar er is vraag naar, dus blijkbaar werkt het toch.”
Nee.  Half Nederland, man en vrouw, staat op tegen Julien Blanc, maar blijkbaar zijn die enkele zalen die hij kan vullen genoeg reden om sommige mensen te laten geloven dat vrouwen echt zo simpel in elkaar zitten. Mannen kunnen op betere manieren geholpen worden dan door iemand die ze elke vorm van respect afleert. Het is niet onze schuld dat jij door een leuk praatje niet de vrouwtjes aan je armen hebt hangen, maar als dat je absolute doel is moet je dat misschien ook eens heroverwegen.

Advertenties

Een reactie op “Blanc en de dames

  1. Daan Kusen 22 november 2014 / 01:19

    Serial rapist, zouden de Amerikanen zeggen. En alleen omdat ‘ie er slim(?) een verhaaltje omheen heeft gebouwd zit ‘ie niet vast. Walgelijk.

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s