Laat die vrouwen maar winkelen

Het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne is sinds ongeveer een maand het trotse thuis van een nieuwe ruimte: de Man Cave. Een mannengrot voor mannen die echte mannendingen willen doen, zoals bier en whiskey drinken, voetbal kijken op een grote televisie, pokeren en scheten laten (waarschijnlijk). Zo kunnen ze eindelijk ontsnappen aan de bezigheden die hun vrouwelijke levenspartners hen opdringen, zoals boodschappen doen en kleding kopen. Of vrouwen die even een momentje rust zoeken op zo’n drukke dag ook welkom zijn in de Man Cave is me vooralsnog onduidelijk, maar de eigenaar van Hoog Catharijne is in ieder geval duidelijk over de bedoeling: “Plof lekker neer totdat mevrouw is uitgewinkeld”.

De “Man Cave”

Nou wil ik niet met heel radicale ideeën gaan smijten, maar ik vraag me af of meneer Creutzburg (eigenaar van het winkelcentrum) wel eens heeft overwogen dat sommige mannen helemaal niet van ‘echte mannendingen houden’, en vrouwen potverdorie soms wél. Misschien willen mannen in de Man Cave ook wel gewoon een keer een roseetje drinken, of zijn er islamitische mannen die liever een glaasje appelsap hebben. Kan dat ook? En als dat soort dingen ook wordt geschonken, waarom is het dan zo’n noodzaak om te focussen op de ultieme mannelijkheid van deze mannengrot? Is de vrouw evengoed welkom om te gamen en voetbal te kijken, terwijl haar man de schoenenwinkel om de hoek leeg koopt?

Stereotyperingen zijn tot bepaalde hoogte vaak grappig en héél soms zelfs nuttig, maar er zijn er ook tussen die van geen enkele waarde zijn en waar om geen enkele logische reden aan wordt vastgehouden. Vooral als ze zoals in deze Man Cave een richtlijn vormen. Sommige mannen willen ook wel eens een dagje goed shoppen, en sommige vrouwen zijn er af en toe juist helemaal klaar mee. Het idee van een rustruimte in een winkelcentrum (dat niet bestaat uit harde bankjes waar je met vreemden op gepropt wordt) is geweldig! Maar de doelgroep slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Vrouwen van Utrecht, vrouwen van Nederland, dit is een oproep tot samenkomst in de Man Cave. Het ziet er daar leuker uit dan in het gemiddelde winkelcentrum-café, met lekkere banken en veel te doen. Eigenlijk is het de ideale plek om voor, tijdens of na het winkelen even lekker uit te rusten. Laten we wat biljart tegen elkaar spelen, voor we neerstrijken om dé voetbalwedstrijd van die week te bekijken op een TV die groter is dan bij ons thuis. Weet je wat, laat dat winkelen eigenlijk maar zitten. Ik heb best wel zin in die Man Cave, en dan laten we de mannen eens hun eigen nieuwe overhemden kopen.

Advertenties

2 reacties op ‘Laat die vrouwen maar winkelen

  1. Daan Kusen 18 oktober 2014 / 16:03

    Geweldig initiatief. Beetje kaal nog. Ik mis opgezette dierenhoofden en een open haard.

    • Meike van Roessel 18 oktober 2014 / 20:08

      En dagelijkse wedstrijden van wie de hardste boer kan laten

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s