Een wel erg vreemde samenwerking

Geert Wilders heeft een probleem met zijn vertegenwoordiging in Europa. Naast het feit dat zijn verzoek om in zowel het Europees Parlement als in de Tweede Kamer te zitten is geweigerd, heeft hij ook moeite met het vormen van een Europese fractie. Er meldde zich vorige week gelukkig een nieuwe partij aan, de Poolse KNP.

En waarom hij besluit met die partij samen te werken is verbazingwekkend.

Om evenveel spreektijd te krijgen als de andere Nederlandse partijen moet de PVV met partijen uit tenminste zes andere lidstaten een fractie aangaan, en er zijn tot nu slechts vier partijen die wilden samenwerken. Dit zijn het Vlaams Belang, het Franse Front National, het Italiaanse Lega Nord, en de Oostenrijkse FPÖ. Verder hadden er zich nog meer partijen aangemeld: Jobbik (Hongarije), Gouden Dageraad (Χρυσή Αυγή, Griekenland), het Duitse NPD, de British National Party, en de Svenskademokraterna (Zweden). Svenskademokraterna trok zich uiteindelijk terug, en de overige partijen werden geweigerd omdat dit geen gezellige jongens zijn. Maar waar haal je dan de vijfde en zesde partij vandaan? De Deense Folkeparti, het Britse UKIP, en Alternative für Deutschland hebben allemaal geweigerd, omdat zij niet met Front National wilden samenwerken, en het lijkt erop alsof er geen partners meer over zijn.

Janusz Korwin-Mikke

Totdat de KNP (Kongres Nowej Prawicy) zich aanmeldde. De partij staat onder leiding van Janusz Korwin-Mikke, en heeft voornamelijk libertarische standpunten. Dit zijn onder anderen het afschaffen van praktisch alle belastingen, de overheid beperken tot slechts defensie en buitenlandse zaken…

Oh, en het afschaffen van stemrecht voor vrouwen (omdat ze vaker links stemmen en dommer zijn dan mannen. Zijn woorden.), zeggen dat Hitler waarschijnlijk niet van de Holocaust heeft afgeweten, en dat een monarchie beter zou zijn dan democratie. Een bloemlezing uitspraken van Wilders’ nieuwe partner:

Paleontologists do not have to search for famous “missing link” from which humans supposedly came, and current great apes. This link is simply the socialist – because he has both monkey genes.

Remember, kids: als je op een linkse partij stemt ben je geen mens.

The difference between Europe and USA is that in USA they keep reds in reservations, and we in parliaments.” 

Yay, rasicm!

Raped, what does it mean raped? Women are always pretending that they are showing some resistance and this is normal. One has to know when one can and when one can’t.

Je vraagt je af hoe zijn seksleven moet zijn geweest met zulk soort troep.

Geert, je moet me toch echt even uitleggen waarom deze seniele seksist beter zou zijn dan Jobbik of Gouden Dageraad. Is het omdat hij de Holocaust niet expliciet ontkent, maar slechts nuanceert? Is het omdat je het hilarisch zou vinden, wanneer Korwin-Mikke aan Marine Le Pen of Fleur Agema uit gaat leggen waarom vrouwen evolutionair dommer zijn dan mannen? Of ben je gewoon bang dat je droom van je eigen Eurosceptische fractie uiteen dreigt te spatten en daarom iedere debiel met een zetel aanneemt?

Ik ben het misschien nooit met Wilders eens geweest, maar ik heb altijd zijn keuzes om met een bepaalde partij wel of niet samen te werken gerespecteerd. Europa heeft nog altijd een probleem met overduidelijk racistische en antisemitische partijen, en zijn weigering om met deze partijen samen te werken is alleen maar toe te juichen. Maar dan gebeurt er dit. Wat is er met die principes gebeurd?

Zo zie je maar weer: zelfs een van de langstzittende Kamerleden van Nederland blijkt slechts uit te zijn op macht.

 

Advertenties

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s