Utrecht represented

Utrecht heeft sinds 2013 een eigenste eigen kledingmerk: Utca’s Finest. Het is opgericht om in de vorm van hippe kleding Utrecht te kunnen vertegenwoordigen, zodat je niet je garderobe meer bij het VVV-kantoor hoeft te halen. Het netnummer van Utrecht, 030, speelt een grote rol in veel van de Utca’s Finest designs. 1 juni ging er echter ook een stemcompetitie in voor een nieuw Utca’s Finest-ontwerp; daar mochten onafhankelijke ontwerpers hun eigen designs insturen, aansluitend bij het Utrecht dat Utca’s Finest represent. Aan deze competitie doet de door-en-door Utrechtse Eva Stomphorst mee, die flink wat te vertellen heeft over Utrecht en haar ontwerp.

Eva’s design

Het meest in het oog springende aan Eva’s ontwerp is ook direct een van de meest in het oog springende gebouwen van Utrecht: de Inktpot. Verder zien we het wapen van Utrecht en op de achtergrond nog (voor de local) herkenbare beelden als de Domtoren en het stationsgebied met het Rabobankgebouw. De Inktpot is zo’n grote blikvanger in Eva’s design omdat zij er altijd al geïntrigeerd door was. Eva was, als liefhebber van mooie, rare en aparte gebouwen, al vroeg onder de indruk van zo’n massief gebouw (het grootste bakstenen gebouw van Nederland), met een UFO erbovenop. Toen zij dus hoorde van de ontwerpwedstrijd, voelde ze zich geroepen een werkelijk Utrechts beeld te vormen dat binnenkort onze straten zou kunnen sieren.

Het representen van Utrecht is heel belangrijk voor Eva, die er al haar hele leven woont. Voor iedere Utrechter is de combinatie tussen historisch en vernieuwend heel bijzonder, en dat toont zij (meer dan de andere deelnemers) dan ook precies in haar design. Eva beeldt de moderne UFO op de oude Inktpot af, met aan de ene kant de oude kerktorens en aan de andere kant het vernieuwde stationsgebied.

Het uiterlijk van Utrecht is echter niet het enige dat Eva aanzette tot het ontwerpen van een T-shirt voor Utca’s Finest – haar liefde voor Utrecht gaat veel dieper dan dat. Ze beschrijft Utrecht als een grote stad, die toch aanvoelt als een dorp; waar iedereen elkaar kent, maar toch ook altijd iets of iemand te leren kennen is. Utrecht is een stad die een soort natuurlijk gevoel van thuis over zich heen heeft hangen. Voor Eva is dit thuis-gevoel zo groot dat zij zich toelegde op het ontwerpen van een T-shirt dat de kern van Utrecht zo goed mogelijk vangt. Dit heeft zij in mijn ogen beter gedaan dan de andere deelnemers, wiens ontwerpen (hoewel toch mooi) minder raken aan dat wat Utrecht Utrecht maakt.

Wil je waar Utrecht op je borst? Like en deel dan deze foto, en steun Eva in haar queeste Utrecht in stijl te kunnen representen.

Advertenties

Een reactie op “Utrecht represented

  1. Daan Kusen 13 juni 2014 / 18:32

    Zal er op letten of ik er veel tegen ga komen, wanneer ik in Utrecht woon!

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s