Genderidentiteit

Genderidentiteit is een belangrijk en doorgaans onderbelicht onderwerp dat bespreekbaar gemaakt moet worden. Omdat ik morgen zal schrijven over iets dat deze kennis vereist, en omdat deze kennis gewoon heel belangrijk is en té weinig mensen erover beschikken, wil ik vandaag graag twee afbeeldingen delen die het concept van genderidentiteit goed uitleggen. Er kan namelijk een verschil bestaan tussen iemands biologische geslacht en hun genderidentiteit; dat is, hoe zij zich vanbinnen voelen. Dat verschil wordt hier goed uitgelegd:

het verschil tussen geslacht en genderidentiteit

Vooral de term ‘transgender’ is bekend; dat is iemand wiens geslacht bijvoorbeeld mannelijk/vrouwelijk is, maar wiens genderidentiteit juist vrouwelijk is, of andersom. Dit is echter niet de enige term die de relatie tussen geslacht en genderidentiteit uitlegt. De volgende afbeelding geeft een opsomming daarvan:

Genderidentiteiten

Tenslotte is het als cisgender (dus iemand die zich identificeert met hun biologische geslacht) belangrijk om in te zien hoe je ervoor kunt zorgen voor iedereen een veilige omgeving te creëren. De volgende afbeelding geeft daar tips voor:

Wees een begripvol mens!

(afbeeldingen komen hier vandaan)

Advertenties

Een reactie op “Genderidentiteit

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s