Twitch Plays Pokémon: dé nieuwe doelloze verslaving

twitch-plays-pokemonPokémon, ons allen bekend mag ik aannemen, is een spel gereleased door Nintendo en GameFreak voor de Gameboy eind jaren negentig. De game is echter nu vrij makkelijk te downloaden voor op je PC’tje. Dat heeft de, vooralsnog anonieme, host van deze stream ook gedaan, maar deed dat wel met een leuke twist. Want heb je je ooit afgevraagd hoe het is om een poppetje met gemiddeld 60.000 man over de hele wereld te besturen? Well, there you’ve got it: Twitch Plays Pokémon (TPP) is geboren.

De bedenker van dit ‘sociale experiment’ heeft namelijk een script toegepast waarmee iedereen de controle kan hebben over Red. Typ in de chat Up, Left, Down, Right, A, B of Start en streamingsite Twitch stuurt je commando door. Je kunt je voorstellen dat als tienduizenden mensen dit doen, Red alle kanten op wordt gestuurd… behalve de juiste. En toch heeft de community het al voor elkaar gekregen zes badges binnen te slepen in nog geen 10 dagen. Chapeau!

Er gebeuren zoveel onverwachte en domme dingen dat het simpelweg verslavend is om Red al strompelend zijn droom als Pokémonmeester te zien waarmaken. Heb jij ooit een Charmeleon (nickname: ABBBBBBK) bijnaam: Abby) vrijgelaten halverwege het spel? Nee, niemand doet dat. En toch is het de TPP-spelers overkomen, een hartverscheurend moment waar mening fan zich nog overheen moet zetten. Of wat dacht je van het doolhof in de geheime basis van Team Rocket? Een verkeerde stap en je kunt weer helemaal overnieuw beginnen. TPP was er nog net geen twee dagen mee bezig om de dungeon uit te spelen, iets wat met enkel gezond verstand in een kwartiertje te doen is.

Voor meer details moet je maar even dit voortgangsdocumentje bekijken. En als je op het moment van typen inschakelt kun je nog de Pokémon Mansion en Victory Road meemaken. En laten we eerlijk zijn: wie wil dat nou niet!

Advertenties

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s