Voor de hoogvliegers…

huashan11Mensen met hoogtevrees: opgepast! Op de berg Hua Shan in China valt een van de avontuurlijkste wandelpaadjes te lopen met dé ultieme beloning aan het einde van je tocht. Het moet je wel heel erg hoog zitten om uberhaupt hier aan te beginnen want alleen al kijken naar de foto’s geeft mij al klamme handjes. Aan de voet van de berg begin je met een trap die ook wel de “Heavenly Stairs” worden genoemd. De naam zegt het al: een eindeloze, ellenlange trap waarvan je direct de moed al in de schoenen gaat zakken. En dat is nog maar het makkelijkste stukje van de klimtocht…

Na de trappen volgt er namelijk een doodeng pad van kleine riggeltjes, smalle plankjes en bruggetjes waarvan zelfs de maag van jouw innerlijke Indiana Jones of Lara Croft zich omdraait.
huashan5
huashan8 huashan16Niemand die zegt dat je een helm moet dragen of wat voor voorzorgsmaatregelen dan ook moet treffen, maar het idee is duidelijk. Alleen de échte waaghalzen mogen aan het einde een kopje koffie drinken in het meest afgelegen theehuisje dat er bestaat.
huashan19En als je je kopje helemaal leeg hebt gedronken, komt het besef dat je ook nog een keertje terug moet.

Kutleven.

Bron

Advertenties

2 reacties op ‘Voor de hoogvliegers…

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s