A capella weer helemaal de bom door PTX

Er waren eens drie vrienden: Kirstin, Mitch en Scott. Ze kenden elkaar van school en konden met z’n drieën aardig leuk a capella zingen (je weet wel, zonder muziekinstrumenten erbij). Hoe lekker dat ook ging, ze vonden het toch een beetje kaal. Toen ze via via Avriel leerden kennen werd deze gelijk gerecruteerd als de bas voor hun muziekgroepje, en toen ze beatboxer Kevin van Youtube hadden geplukt was Pentatonix compleet.

Wie zeg je? Pentatonix, afgekort PTX, is op dit moment een van de populairste a capella groepen van de wereld en vooral van het wereld wijde web. Ze wonnen de Amerikaanse show The Sing Off (soort The Voice of A Capella. In Nederland hadden we ook zo’n versie maar wij Nederlanders zijn niet muzikaal genoeg voor een a capella show want het was al gauw weer verdwenen) en touren as we speak door Europa. Natuurlijk heb ik je met dit mooie promopraatje nog niet helemaal overtuigd (maar heb je het bovenstaande nummer al beluisterd!?) en daarom hieronder nog wat heerlijke nummertjes.

Een cover van Lorde’s Royals

Dat ene nummertje van Macklemore over kringloopwinkels

En het nummer waarmee ze The Sing Off wonnen (vanaf 9:37)

Ben je net als ik helemaal fan? Op hun officiële youtubepagina vind je nog meer covers, samenwerkingen met onder andere Lindsey Stirling en bloopers. Ze touren door Europa en staan 19 november in People’s Place in Amsterdam! Koop die tickets en schuif gezellig bij mij aan.

Advertenties

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s