Game Dev Tycoon

Ik ga hier gewoon even schandalig reclame maken voor een game. Het is een goedkope indie game die ik zelf erg leuk vind. Het gaat om Game Dev Tycoon van Greenheart Games. Maar ik wil hier geen reclame voor ze maken omdat de game leuk is. Nee, dat is het echt niet. Deze jongens hebben een stunt uitgehaald waarvoor ze mijn respect en hart hebben gewonnen.

Een game maken is niet niks. De grote namen vliegen je om de oren. En daar hoort een prijskaartje bij. En omdat we dat niet kunnen betalen downloaden we en nu zijn uitgevers haastig op zoek naar manieren om dat tegen te gaan. En met deze huidige crisis ben ik echt van mening dat de kleine ontwikkelaars op kunnen komen. Minecraft is het startschot geweest. Deze kleine ontwikkelaars hebben alleen de kennis en middelen niet om met goede anti-download manieren te komen.

Dus hoe krijg je PR en houd je de downloader een spiegel voor? Je stelt je eigen game-development game gewoon beschikbaar om te downloaden! Met een mini-aanpassing in de code. Het doel van het spel is namelijk om zo veel mogelijk games te verkopen. De aanpassing is dat je een bericht krijgt met: “Je loopt inkomsten mis omdat mensen je games illegaal downloaden!”

Geen geld meer!
Sales Report

Het mooie is dat veel gebruikers smeekten om manieren om het tegen te gaan! Dat terwijl ze zelf schuldig waren aan illegaal downloaden van de game. Het heeft iets heerlijk ironisch en het is gewoon een mooie manier om zoiets te laten zien!

Binnenkort komt de game op Steam uit, maar voor het geval je niet kan wachten kan je het op hun website kopen(Creditcard, Pay-pal of Bankafschrift) voor maar €7,80. Voor dat bedrag krijg je een Steam-key toegestuurd als hij daarop uit is gekomen! Een minimaal bedrag voor uren speelplezier. Koop het of speel de demo eerst. Ik kan je beloven dat het je geld waard is. Al was het maar voor de briljante marketing.

Hier de blog met het volledige verhaal
En fuck Game Grumps, volg Jesse Cox op de Youtubes.

Advertenties

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s