Desastreus decolleté

Er was eens een meisje in Amerika, die dolgraag naar het prom wilde. Ze reed helemaal naar Canada om daar haar prachtige jurk te halen, en deed alle voorbereidingen die een meisje zou doen als ze naar het ultieme schoolfeest ging. Op haar allermooist stond ze uiteindelijk voor de ingang van de school om daar die avond te stralen. Ze mocht alleen niet naar binnen. Waarom niet? Omdat haar borsten te groot waren.

Voor Brittany Minder (what’s in a name) was het schoolfeest direct verpest. Vier jaar had ze, net als bijna elk Amerikaans meisje, gewacht op deze magische avond. Ze deed ontzettend haar best om er smaakvol uit te zien die avond, maar ondanks alle pogingen bleef ze een enorme inkijk houden. Ze verklaarde dat ze zelf niet kan helpen dat haar voorgevel zo groot is. Haar school is helaas niet gediend van meiden die hun cleavage laten zien en Brittany mocht niet naar binnen.

Volgens de schoolregels mogen strapless jurkjes alleen als de inkijk, buik en onderrug zijn bedekt. De school heeft zelf een oplossing aangedragen om ervoor te zorgen dat Brittany de school binnen mocht lopen volgens de regels: ze moest een sjaal om die haar inkijk bedekte. Helaas was toen het kwaad al geschied. “Ik voelde me direct onzeker. Ze hebben voor mij de magie uit de avond gehaald.” Ze bleef er uiteindelijk maar een uurtje. “Een belangrijke avond van mijn leven is geruïneerd.” Ze heeft vaker in zulk soort kleding rondgelopen op school en op feesten, maar heeft er nooit problemen mee gehad.

Haar ouders vinden de school oneerlijk, omdat vrouwen niet allemaal hetzelfde gebouwd zijn ‘en je een golfbal niet mag vergelijken met een grapefruit’. Ondanks dat ik dat metafoor afschuwelijk vind, kan ik me er wel in vinden. Als ik naar haar foto kijk vraag ik me af of zij er überhaupt nog classy uit kon zien zónder inkijk. Je zou dan toch algauw een soortement coltrui aan moeten trekken en dat lijkt me niet de bedoeling van zo’n avond. Verder is haar voorgevel allemaal puur natuur, en heerst in Amerika niet dat je ‘Gods creaties’ moet laten voor wat ze zijn? Persoonlijk vind ik haar inkijk niet storend, gezien ze het ‘er niet om doet’ maar ze er gewoon niet omheen kan.

Maar… Ware het niet dat Brittany overal van op de hoogte was. Ze wist dat ze grote borsten had, ze wist dat inkijk eigenlijk niet mocht op school en tóch paradeert ze met die jurk het prom binnen. Wellicht hád ze er coltrui overheen kunnen doen, maar dan wel zó eentje. De school probeert haar zelfs nog tegemoet te komen met een sjaaltje, waardoor ze én de regels volgt én haar jurk aan mag houden.

Haar ouders eisen nu een publiekelijke verontschuldiging. Wat vind jij: verdient ze dit?

Advertenties

Een reactie op “Desastreus decolleté

  1. Tobias ten Brinke 7 oktober 2013 / 08:56

    En of ze een publiekelijke verontschuldiging verdient. Tegenwoordig zie je nog maar weinig (jonge)dames op een schoolfeest die geen zichtbare decolleté hebben. Tenslotte zijn we ook allemaal maar mensen en vind ik het persoonlijk onzin om te verbergen wat je hebt, dit soort jurken zijn tenslotte voor zulke uitgaansgelegenheden gemaakt. Je hoeft er natuurlijk niet bij te lopen als een pornoster die net klaar is met een werkdag bij het bordeel. Nee dat zeker niet, maar op deze manier is het totaal niet storend en houd deze school er maar een rare regel op na als je t mij vraagt.

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s