Jackpot

Sorry Elise, ik moet het nu toch over de eindexamens gaan hebben. Het zal de gemiddelde nieuwslezer niet zijn ontgaan dat het eindexamen Frans was uitgelekt, de dag voordat deze gegeven zou worden. Een voor scholieren zeer chaotisch proces volgde, waarbij er een vervangend examen werd gegeven, en de oorzaak van het lek werd snel gevonden en gearresteerd. De dader was een 22-jarige man, die het examen wist te stelen van een islamitische sch-

DING DING DING DING DING, JACKPOT! Het viel natuurlijk te verwachten dat de reaguurders van bijna alle relevante rechtse online media in Nederland de kans met beide handen aanpakten om voor de zoveelste keer de moslims de schuld te geven van wat er ook mis is gegaan in deze kwestie. Je weet wel, dezelfde mensen die er zo graag op hameren om de dader niet in een held of een slachtoffer te veranderen, maken de opgepakte man tot een klokkenluider, de held tegen de multikul die het maar eens aan de kaak wilde stellen hoe slecht er werd omgesprongen met de veiligheid op die vuige Taliban-academie. En wat boeit het dat er helemaal geen bewijs voor is, iedereen die beweert dat deze man gewoon een ordinaire dief is, met als enige doel om het examenproces te verstoren, is een knuffelende linksmensch, een weg-met-ons-hippie, een subsidietrekkende theedrinker, enzovoort enzovoort.

Het begint steeds meer te lijken op de gemiddelde global warming-groepering. Het maakt niet uit wat er gebeurt in de wereld, of het nou regent, sneeuwt, vriest, dooit, of droog blijft, het is altijd de schuld van de klimaatverandering. En net zoals bij klimaatverandering zijn ze volledig overtuigd van hun gelijk in dat het de schuld is van de islam, en niet omdat de dader gewoon tuig is dat duizenden scholieren in de stress heeft doen schieten. Granted, er bestaat islamitisch tuig, jammer genoeg lijken die soms in de meerderheid te zijn. Maar moet echt álles waar een islamitische organisatie bij betrokken is, in dit geval zelfs als een benadeelde partij, worden afgewenteld als “oh, het zijn de moslims weer, vind je het gek”? Dat ontmoedigt alleen maar de groep die niet besluit om een lange baard te dragen en op het vliegtuig naar Syrië te stappen. En geef toe: zouden ze ook even hoog op hun achterste benen hebben gestaan, als de examens waren gelekt via een particuliere school, een school met de bijbel of een Montessorischool? Want ik denk dat ze de woede in dat geval hadden overgelaten aan Occupiertjes, atheïsten of munttheemoeders.

Verder hoop ik natuurlijk dat de leerlingen op de islamitische school alsnog hun examen Frans konden doen, en dat ze er voor zullen slagen. Zal waarschijnlijk ook wel, praktisch ieder Noord-Afrikaans land heeft Frans als officiële taal. Of ben ik nu racistisch bezig?

Advertenties

Een reactie op “Jackpot

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s