Eerbetoon aan film

Op een dag zoals vandaag ben ik blij dat ik een HBO abonnement heb. Het is een vrije pinksterdag, het regent, ik hoef niet naar een meubelboulevard. Nee, ik ga gewoon lekker films en series kijken. Het leuke vind ik altijd om films te kijken die ik normaal gewoon lekker links zou laten liggen. Films als Barbarians at the Gate, waarin de grootste overname in de geschiedenis van Wall Street centraal staat. Machine Gun Preacher, over een voormalige misdadiger die in Soedan kindsoldaten helpt. Of ik zet gewoon Justice League: Doom aan. Ja, dat doe ik graag op een donkere dag zoals vandaag.

Ik heb films altijd leuk gevonden. Leuker dan boeken. Ik lees ook nog genoeg, maar een boek laat mij niet zitten als een zak aardappelen. Drinken in de ene hand, dropjes in de andere en ik ben gelukkig. Ik besef wel dat in veel gevallen de boeken beter zijn, uitgebreider. Ze geven me alleen niet 100% comfort, en dat heb ik toch liever. Dat, en ik moet mijn favoriete boek-lees-positie nog vinden want ik krijg kramp in mijn nek na een hoofdstukje of drie.

Wat ook fijn is, is dat je ook gewoon mensen kan uitnodigen en tegelijk de film kan kijken. Je kijkt er naar en je bent allemaal precies op hetzelfde stuk. Wellicht zijn ze er hoor, maar ik ken nog geen avondjes boeklezen. Met zijn allen op de bank een boek lezen. Dat worden dan hele rare gesprekken daar op die bank.
“Wow, Jack begint hier een affaire met Melis”
“Daar ben ik nog niet stomme koe!”

Natuurlijk zijn er nadelen aan de film. Een voorbeeld: Naakt is vaak een groter probleem op film dan in een boek. Zelf stoor ik me maar op één moment stoor aan naakt. Als mijn ouders meekijken. Dat terwijl ik makkelijk een boek van elke willekeurige Nederlandse schrijver kan lezen. Zonder puberaal lachje! En dat terwijl ze in boeken vaak uitgebreider zijn. Oh, mijn Nederlandse leesverslagen zijn soms een verschrikking geweest. Het lezen is niet erg, het weer oprakelen vind ik een verschrikking.

Zelf ben ik nooit zo’n comicboeken fan geweest. Ik ga er te snel doorheen en het grijpt me totaal niet. De films daarentegen zijn vaak echt heel goed, en mijn eerste aanraking met de helden. Tot The Dark Knight heb ik zelf altijd gezegd dat het hele superhelden thema me gewoon niet lag.

Goede films, slechte films, het maakt niet uit. Een heerlijk avondje verschrikkelijke films als Bloodrayne en Sand Sharks kijken met vrienden is goud waard. Klassiekers kijken als Godfather, Star Wars of Lord of the Rings is ook genieten want die creëren een wereld waar je eigen fantasie mee verder kan. Zo heeft Star Wars 30.000 verhalen op Fanfiction.net.

Overigens, kleine waarschuwing. Ik ben geheel vóór films kijken met vrienden. Maar tot op de dag van vandaag is mij niet helemaal duidelijk of het soft-porn boek 50 tinten in gezelschap kan worden gelezen of dat dit zo’n film is die je lekker in bed kijkt.

Advertenties

Een reactie op “Eerbetoon aan film

  1. missdoubt 21 mei 2013 / 20:38

    Ik hou ervan, films zijn fijn! En ik kijk liever een slechte film dan dat ik een slecht boek lees… ellendig.

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s