Coincidence? I think not.

Ons meer laten betalen voor aluminiumfolie? Schaam je, Illuminati!

Aah, complottheoretici. Je kan er de klok op gelijk zetten dat zij na ieder dodelijk geweldsincident dat in de VS plaatsvindt de publiciteit opzoeken om te vertellen dat zij als enigen op aarde kennis hebben van de WAARHEID. Deze WAARHEID, vaak opgesteld in langdradige, grammaticaal uitgedaagde stukken tekst in capslock, vergezeld met vage foto’s en nog vagere video’s, komen altijd tot maar 1 conclusie: de machthebbers liegen. Of het nou 11 september, de moord op John Kennedy, Obama’s geboorteakte of zelfs de uitstoot van vliegtuigen is, het is altijd een stiekem plan van de overheid, Big Pharma, de joden, een oude óf nieuwe orde, of van buitenaardse reptielen. Waarna je je afvraagt of al die organisaties de term “stiekem” wel begrijpen.

De absolute koning van de complottheroretici is toch wel Alex Jones, een man die om een of andere reden het privilege kreeg om een eigen radioprogramma te presenteren en die tijd vult met niets anders dan geschreeuw over Obama, wapens en 9/11, en hij noemde de Amerikaanse overheid al als schuldig aan de aanslag bij de marathon van Boston toen de rook van de bom nog amper was opgetrokken. Nu is dergelijke vorm van lijkenpikkerij om aandacht voor je standpunten te krijgen sowieso een morele faux pas, laat de nabestaanden met rust en hou je mond.

De ironie achter de complottherorie is natuurlijk dat aanhangers van dergelijke therorieen denken dat de overheid een of andere omnipotente entiteit is, een soort God op aarde. Vooral in Amerika denkt een groot deel van de bevolking dat iedere aanval op eigen grondgebied een zogenaamde ‘false flag’ is, met het doel om beleid door te drukken. Waarschijnlijk komt dit deels doordat het land zo’n grote invloed heeft gehad op de internationale politiek, en sinds 1989 geen echte rivaal meer heeft op dit gebied.

Om twee redenen zijn dergelijke theorieen belachelijk. Ten eerste hoeft de VS geen enkele reden op te voeren om buitenlands beleid tot uitvoering te brengen, het land is machtig genoeg om gewoon te doen waar ze zin in hebben. 9/11 was bijvoorbeeld niet nodig geweest om de Taliban ten val te brengen in Afghanistan: als Bush alleen een ander regime wenste hoefde hij alleen maar de CIA en misschien een paar mariniers te sturen, zoals de VS wel vaker probeerde. Kost minder dan een complete oorlog en je hoeft niet een van je belangrijkste economische centra in de as te leggen.

Maar de tweede en belangrijkste reden is toch wel dat de overheid de meest incompetente entiteit aller tijden is. Denk er eens over na. Een instelling die niet in staat is om een akkoord te bewerkstelligen over hun begrotingstekort, herhaaldelijk de kosten en gevolgen voor oorlogen onderschat, en hun nucleaire arsenaal niet eens kan beschermen tegen de inbraak van een bejaarde non, is blijkbaar competent en machtig genoeg om eeuwenlang een geheime agenda erop na te houden? Bullshit. Zeggen dat overheden tot dergelijke acties in staat zijn zou eigenlijk als compliment moeten dienen. Blijkbaar zijn ze dan toch nog tot íets in staat.

Was getekend,

Sheeple

Advertenties

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s