Oh jongens, het is vandaag Hemelvaartsdag

Wat was dat nou ook alweer hè, dat Hemelvaart? Zaten we ons laatst met Pasen nog af te vragen waarom Jezus toch al die eieren had verstopt, komt de volgende vage feestdag er weer aan.

Nou, zoals je misschien aan de naam al kon aflezen ging Jezus een paar jaar geleden terug naar de Hemel (het was een vaart – naar de hemel. Snap je ‘m?). En… tsja, dat was het zo ongeveer wel. Dus wat doen wij Nederlanders op deze, belangrijke, heilige, Christelijke dag?

Inderdaad: naar de woonboulevards! Om te vieren dat Jezus weer terug naar huis mocht, gaan we ook ons eigen huisje eens even flink opnieuw inrichten! Wees er zeker van dat de mannelijke wederhelft mee gaat, Jezus moest tenslotte ook lijden.

Maar hó even – vóórdat je met je hele gezin al huppelend alle Ikea’s afstruint, moet je eerst om drie uur opstaan voor het welbekende dauwtrappen. En nee, da’s niet fietsen. Dat is oorspronkelijk ronddansen in het gras. Wel eer houden aan de tradities hoor. En dat niet alleen, deze heilige feestdag wordt ook nog misbruikt is ook een mooie gelegenheid voor het Breda Jazz Festival, Dauwpop en het Nederlands Jongleerfestival (ja ja, dat bestaat). Wij Hollanders zijn wel degelijk zo gelovig en vieren al zingend en jonglerend deze heerlijke dag.

Maar wat dacht je van alle boekenmarkten, jaarmarkten en braderiën? Ook die zijn ontzettend Jezus-gezind natuurlijk. Want Jezus ging heus niet zonder bagage die hele reis naar de hemel afleggen, dus ook jij kunt aan fijne nieuwe spulletjes komen. En, je gelooft het niet, maar bij de ANWB zien ze het ook al helemaal voor zich. De hemel, dát is een eind reizen zeg. Dus waarom maken we van Hemelvaartsdag geen Nationale Stoomtreindag? Reist veel prettiger!

Verder moeten we allen kalm aan doen: heel Nederland heeft vandaag namelijk vrij. Ja, als jij nog op je werk zit ben je waarschijnlijk één van de arme Ikea-schapen, want de rest van Nederland moet boeken, kandelaars en keukens kopen. En met stoomtreintjes spelen.

Hemelvaartsdag is helemáál niet commercieel.

Advertenties

Een reactie op “Oh jongens, het is vandaag Hemelvaartsdag

Deel je mening!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s